Gå till innehåll

HJÄRTSTARTER

I kväll, onsdag den 29 januari 2020, hade vi en vardagsmiddag i Bygdegården. Vi serverade lasagne, gjord på älgfärs, som jaktlaget sponsrat oss med. Totalt närvarade 40 personer. Efter maten berättade Martin Lång om hjärt&lungsjukas förening. Lennart Waara från Haparanda instruerade hur man hjälper en person, som drabbats av hjärtstillestånd. Han demonstrerade en hjärtstarter och hur den skall användas.
Det var en nyttig information, eftersom vi köpt in en sån och det är viktigt att vi kan använda den om så skulle behövas. Apparaten finns i bygdegården vintertid och på sommaren är den i Strandhuset, ifall där finns verksamhet. Ett antal medlemmar ur bygdegårdsföreningen har nycklar, om man behöver nå hjärtstartern.
Den kostar drygt 17 000 kronor och Lions klubb i Kalix har bidragit med 5 000 kr. Maskintjänst - Ralf Eriksson - och Lars & Lena Englund tillskjuter lika mycket. Resterande  betalar bygdegårdsföreningen.
Föreningen tackar sponsorerna och representanterna från Hjärt& lungföreningen och förstås alla som besökte oss den kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *