Gå till innehåll

Sommar i Storön

På sommaren är stranden i Storön populär att besöka. Den långgrunda stranden gör att vattnet snabbt värms upp och särskilt de mindre barnen gillar att bada här.

Vid stranden finns även en camping. Du kan hyra husvagnsplats  med eller utan elstolpe samt tältplats.

Kiosken är öppen under sommaren. Du kan köpa glass, fika, ibland finns lunchsoppa.

Stranden

Du som tycker om att promenera kan ströva runt längs byvägarna och titta på en genuin bybebyggelse. Om du föredrar skogspromenader går du ut mot Rönnviken eller kanske ända fram till vindkraftverket eller till Skagsudden.
En promenadstig startar ca. 200 meter sydväst om badplatsen - den s.k. Modovägen - som leder dig över hela ön. Det kan vara blött vissa delar av stigen.

På olika ställen på halvön, som går ut mot Skagsudden har frivilliga krafter ordnat med grillringar och bänkar. På en del platser finns det ved, som får användas på plats. Allas vår förhoppning är att den som nyttjar rastplatsen tar med sina sopor.

De sju orkidéernas stig startar vid badplatsen. Du följer Rönnviksvägen till "bommen" och där går du in i skogen på vänster sida.
Mitt emot BD-Fisk går en landsväg som du kan följa ca. 300 m till en stig, som tar av åt höger in i skogen. Om du väljer den hamnar du, efter någon kilometers promenad, ute vid Lillbodskatan och ser då delar av Nyborgsskärgården. Vid torrt väder kan du promenera i "gympaskor" utan att bli blöt.

Vid bygdegården finna en informationstavla, som bl.a. visar en karta över byn. Gårdarna och platser - exempelvis myrar och berg - finns numrerade och namngivna.

En nybruten skogsväg tar dig på promenad ända ut till Kuggarna.