Gå till innehåll

Summering av FISKEBYDAGEN 2019

Söndagen den 14/7 blev en välbesökt dag. Många lät sig väl smaka av den laxgryta, som Bygdegårdsföreningen serverade. Den som redan ätit lunch, drack en kopp kaffe med hembakat dopp.
Några valde att promenera runt bygdegårdstomten ( ungefär där det gamla skolstaketet låg ) och svara på frågor, som rörde vår dialekt - kalixmålet. En person hade lyckats pricka in alla 12 rätt. Han kom från grannbyn Påläng och belönades med en CD-skiva, där Vivan Rönnbäck sjunger visor på kalixmål.
Ett stort antal besökare tippade vikten på en avbildad lax, vars skelett fanns att se. Fisken vägde 8,32 kilo och den dam som vann tävlingen hade, hör och häpna, tippat 8,322 kg. Hon belönades med ett specialdesignat grytunderlägg med bokstäverna STORÖN i svart järn.
Småttingarna roade sig med att fiska i dammen. Alla fick napp, en påse som innehöll några karameller och en liten sak.
Let's dance underhöll med kända låtar, vilket lockade publiken att sjunga med, åtminstone i refrängerna.
Inne i fd skolsalen fanns tavlor av Inger Bergdahl och Leif Larsson att beundra. Lotterna som såldes hade som vinster olika konstverk av bl.a. Inger och Leif.
Bygdegårdsföreningen uppskattar att så många kom till deras arrangemang och tackar för intresset. Ett stort tack till alla funktionärer som gjorde att dagen flöt smidigt.
Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *