Gå till innehåll

Höst-vinterrapport från byn

Nu verkar det som att vi har vinter! Fjärden ligger sedan några dagar och ett tunt snölager täcker marken. Det är tidigare än på länge - hur mycket tidigare vågar jag inte säga då manna/kvinnominnet inte är så långt och pålitligt.
Löjfiskesäsongen avslutades runt den tjugonde oktober och har, vad jag kan bedöma, varit normal vad gäller fångsten av löja.
Tillgången på strömming var något lägre än vad som behövdes för att täcka behovet av surströmming.

Äntligen har byn fått fiberanslutning efter många års diskussioner. Bygdegården har anslutit sill bredband och där pågår en installation av teknik, som kan nyttjas av dem som hyr lokalen.


Då grankvistarna är fulla av snö, blir det svårt att hitta årets julgran. Dock syns tydliga spår i snön efter tidiga granhuggare. Byagranen är numera en "ljusramp" runt flaggstången vid bygdegården och det känns faktiskt miljövänligt att inte hugga en lång, ståtligt växande gran för att lysa under några veckor. Bror och K-G sköter adventsdekorationen. Stort tack till dem!

De senaste veckorna har bjudit på kallt och klart väder och novembermörkret har känts lite ljusare än vanligt. En trivsam adventstid önskas alla följare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *