Gå till innehåll

NYTT ÅR

Nu skriver vi 2020 och vår by lever sitt liv som tidigare. Vi har, under året som gått, fått flera nyinflyttade bybor. Det känns förhoppningsfullt inför framtiden. Byn kommer att finnas till, trots att landsbygden totalt sett avfolkas.
Vår traditionella julgran på Stenbacken har bytt både skepnad och placering. Vi - Storö byamän och Bygdegårdsföreningen - har investerat i en modern "ljusslinga" som monteras upp i bygdegårdens flaggstång. De nya ljusen är mindre känsliga för väder och vind. Dessutom är uppsättning och nedtagning enklare och de granar som växer får fortsätta och bli stora träd. Någon tycker inte att nya granen är lika vacker, som den gamla. Kanske den tidigare placeringen var bättre o.s.v.
Den gamla belysningen finns kvar och den som så önskar får gärna överta och använda den.
Isen i Storöfjärden byter skepnad från vecka till vecka. Idag, den 5/1, verkar där finnas öppet vatten och endast ett mycket tunt snötäcke ligger på marken. Vägarna är glashala och den hårda vind, som viner nästan varje dag, blåser bort den sand som strös ut och slipar isen.
Ett dygn har vi haft -17 grader, annars har temperaturen växlat mellan någon plusgrad, någon minusgrad eller nollgradigt. Vattennivån har växlat från 120 cm över medelvatten till 40 cm under. Inget normalt november/decemberväder. Kanske är det detta onormala, som blir det nya normala!
Ett innehållsrikt 2020 önskas er alla, som läser vår hemsida!
Den oskarpa bilden av nya "granen" och bygdegården måste ni ursäkta. Ljuset ville inte bättre.

 

PART_1578179897483

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *